Építkezésünk és családunk történéseinek valamiféle dokumentációja, na meg a barkácsolás :)

2022. szeptember 20. 15:30 - csallob

Nincs több hitel!!!

Végtörlesztettük az építési hitelünket (vagy talán mondhatom, hogy én, mert nekem volt a mániám, hogy szabadulni kell, ezért szorgalmasan gyűjtögettem), így szerencsére nem maradt semmmi. Még 2019-ben volt egy bejegyzésem, amikor a 3 millás piaci hitelt csengettük ki 2 db fundamentából, most viszont a másik is letudva (ez egy kamattámogatott 10 millás hitel volt). Ebből kb 7,5 volt most még vissza, volt egy Fundamenta megint, ami csak 1,377M fundahitel nélkül, szóval ki kellett egy pöttyet egészíteni kb. 6 miskával :)
Augusztus 31-én volt meg a végtörlesztés, szeptember 15-én küldtem be a fundának a lakáscélú felhasználást igazoló dokumentumot, és itt a vége. Soha többet hitel - remélem :)
Ez így azt jelenti, hogy 7 éven belül kifizettük, ennek nagyon tudok örülni. Még annyi van, hogy a 2 gyerekes csoknak a jelzálogjoga 3 év múlva fog lejárni, de annak csak annyi jelentősége van, hogy addig nem adhatjuk el, hacsak nem fizetjük vissza (ami amúgy nem lenne nehéz, mert csak 1,4 mihály körül adtak akkoriban). De miért adnánk el? Nincs hitel és szinte rezsi se a napelem miatt.

Most akkor tényleg lett házunk, ezután már csak barkácsolnom kell :D

Amin most még jár az agyam, hogy jöhetne egy jó kis válság, mint 2008 után, és szívesen bevásárolnék olcsón erdőből meg földből, és indulhatna a ridegtartású mangalicatenyészet. Minden évben megennénk egy szegény kiválasztottat, és nem kéne a bolti szarokat enni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://leszhazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4317936024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Építkezésünk és családunk történéseinek valamiféle dokumentációja, na meg a barkácsolás :)
süti beállítások módosítása