Építkezésünk és családunk történéseinek valamiféle dokumentációja, na meg a barkácsolás :)

2015. augusztus 08. 14:52 - csallob

Telek

Megnéztünk pár telket, valamint folyamatosan figyeltük az ingatlanos oldalakat, hátha felbukkan valami értelmes ház, de itt olyan árak vannak, hogy semmi értelme nem lett volna. Eldöntöttük, hogy nem veszünk 60 éves kockaházat 20 milláért (amire egy csomót kéne költeni), hanem szükség van egy telekre, majd idővel építkezünk, ha összejönnek a dolgaink (és kb ebből az összegből kihozzuk).

Az első gyerek születése után még Pesten akartunk maradni, de mivel egyszerre kettő volt útban, úgy éreztük, hogy eljött az idő a költözésre. Persze anyagilag nem álltunk a legjobban, de úgy éreztük, hogy be kell ezt vállalni, nem nőhetnek fel a lányok valami kis lyukban. :)

Szóval a telek: találtunk egy árban nagyon jót, kb harmadáért, mint az átlagos itteni telekár. Igaz, hogy a közművek csak a telekhatáron voltak, ettől függetlenül megtetszett. Viszont annyi volt vele a probléma, hogy létezett már egy önkormányzat által kiadott beépítési javaslat, mivel keskeny (15*110 m) a telek és a szomszédoktól elhagyandó távolságok miatt csak egy L alakú épületet lehet építeni, ahol a ház eleje max 6 m széles lehet. Úgy éreztük, hogy ezt a kompromisszumot tudjuk vállalni.

Ezittaz:telek_maps.png

A telek a város Rábatótfalu nevű részén van, szép, rendezett falusias környezet, minden zöld, nincs nagy forgalom. Az utca a főútról ágazik le, szemben velünk egy patak folyik, már amikor van benne víz :)

1654 m2-es a telek, bármire elég lehet, és én úgy voltam vele, hogy inkább nagyobb legyen, mint kisebb :)

A vétel nem volt egyszerű, mert még nagyon Pesten laktunk, Anita kórházban az ikerterhesség miatt, így nem tudtuk mindketten alárni az ügyvéd előtt, hanem egy kis trükközéssel (én ott aláírtam az eladóval együtt, majd elvittem a kórházba, az ő aláírása után postáztuk vissza) :)

Leírom, hogy emlékezzek rá, ha elveszne az exceltáblám: 1,35 M volt a vételár, 40 ezer az ügyvéd. Szerintem megérte. 

A vétel előtt még egyeztettünk egy kivitelezővel, akinek korábban már megnéztünk egy elkészült könnyűszerkezetes házát, hogy az előírásnak megfelelően lehet-e értelmes házat építeni erre a telekre és mivel szerintük lehet, ezért vettük meg. Meg persze az ára miatt :)

Lehet, hogy összefüggéstelenül írok, de ennyi az agykapacitásom most :D

 

Címkék: telek
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://leszhazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr917690652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Építkezésünk és családunk történéseinek valamiféle dokumentációja, na meg a barkácsolás :)
süti beállítások módosítása