Építkezésünk és családunk történéseinek valamiféle dokumentációja, na meg a barkácsolás :)

2019. augusztus 07. 19:28 - csallob

Klíma

Két hete lett klímánk, ami egy Panasonic (FZ Standard R32 FZ50-UKE klíma szett).

Az étkezőasztalos sarokban találtunk neki helyet, így a terelőlapátjait balra fordítva teljesen jól elfújja a hideget az egész házba.

Az Ani hűteni akart, én meg úgy gondoltam, hogy ez tökéletes lesz az átmeneti időszakokban fűtésre is. A házunk hőigénye 6 kW, ez a klíma pedig 5 Kw-os, inverteres, jó lesz. Itt vannak a legfontosabb adatai:

  • 5,0 kW hűtési teljesítmény
  • 5,4 kW fűtési teljesítmény
  • 3,9 SCOP
  • 6,5 SEER
  • működési tartomány (hűtés/fűtés): -10 C - 43 C / -15 C - 24 C

Szóval 15 fokig tud fűteni (persze ott már nem lesz jó a hatásfoka), ami nem túl gyakran szokott előfordulni, de majd a nagyon hidegekben fűtök fával, ahogy eddig (de így biztos nem fogok olyan sokat). A tavasszal vett 6m fa biztos elég lesz 5 évig is.

395 ezer volt a klíma, és 90 ezer áfamentes szerelési költséggel beszerelték. Aztán minden áprilisban és októberben jönnek majd karbantartani.

Kicsit be voltam rezelve a felszereléstől, mert ugye könnyűszerkezetes ház, de szerencsére az építkezés közben készített fényképek alapján teljesen be tudtuk lőni, hogy hol kell fúrni, és hol lehet pallót találni a falban a rögzítéshez.

Így néz ki belül:

img_20190807_192111.jpg

És így a kültéri egysége:

img_20190807_192127.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://leszhazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8415000054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Építkezésünk és családunk történéseinek valamiféle dokumentációja, na meg a barkácsolás :)
süti beállítások módosítása