Építkezésünk és családunk történéseinek valamiféle dokumentációja, na meg a barkácsolás :)

2016. július 09. 21:27 - csallob

Föld feltöltés

Múlt héten sikerült intéznem két kocsi földet egy építkezésről, kb. 10-12 m3 lehetett és 2 tálca sörbe került :)
Nekik felesleges volt, ezért tudtunk sörben megállapodni. Nekünk pedig így jóval gazdaságosabb megoldás volt, mintha venni kellett volna. Igaz, hogy agyagos, szinte sárga, de azért jó lesz, itt mindenhol ilyen a föld, mégis megmarad rajta a fű. A sofőr szerencsére le tudta önteni egész normálisan a ház előtti részre (csak kevés ment a lekavicsozott részre és az útra) :) Ezt még hétfőn gyorsan eltalicskáztam, amikor megjöttem a munkából, mert eléggé megnehezítette a bejutást az udvarra. Itt egy kép arról, hogy mekkorák voltak a kupacok:

lenovo_a1000_img_20160629_170400.jpg

Aztán úgy alakult, hogy mivel pont ezen a héten volt a lányok 2. szülinapja, jöttek a szüleim látogatóba. Segítettek a föld elterítésében, ami így, hogy hárman csináltuk, kb. 4-4,5 óra alatt megvolt. Ilyen lett a végeredmény:

lenovo_a1000_img_20160704_064200.jpg

Viszont most még azon agyalok, hogy mivel elől le szeretnénk kavicsozni, hogy az utcán is meg lehessen állni autóval (mert nem mindenkinek muszáj bejönni az udvarra, főleg annak nem, aki mindennek nekimegy), kellene még elhordanom a tuják és az út közötti részről, mert így is elég magas maradt, ha meg még kavics is jön rá, akkor mindenképpen. Ma rendeltem megint zúzott bazaltot, amivel a kocsibejáró szegélye elvileg teljesen feltöltötté válik majd, valamint beton gyeprácsot, mert a ház mögötti részen a kocsibejáró folytatásánál nagyon sáros volt a legutóbbi eső után és azt mindenképpen szeretném elkerülni, hogy ráhordjuk a sarat a zúzottkőre.

Ez az adag egyelőre a ház előtti részre volt elég, úgy, hogy a háztól mindenhol elhagytunk kb. fél métert, hogy körbe lehessen kavicsozni-szegélyezni.

Meg még a kertről akartam képet betenni, hogy látsszon, milyen jók lettek az első paradicsomaink. De csak a paradicsomok szépek, és a hagymák, mert a paprikák nagy részét az ültetés estéjén kibaszta a zápor, a salátákat szintén ugyanígy egy következő alkalommal. A zellert és sárgarépát lezabálta az őz, vagy meztelencsiga (ma is kb. 100-at aprítottam fel ásóval az öntözés után), a málna meg nem nagyon akar nőni a fűben (lehet, hogy kapálni kéne?!). Szóval ez itt a kert:

lenovo_a1000_img_20160709_203641.jpg

Ja, és most kezd nőni itt elől egy kis sóska, majd azzal is lesz valami. Amúgy elég gazos megint...

A hátsó esőcsatornákat illetően megint elbizonytalanodtam, mert mivel nagy gép nem tud bejönni az udvarba, nem lenne mivel lerakni a kútgyűrűket az esővíztároláshoz. Viszont az IBC tartályos megoldás meg valamiért nem szimpatikus (pl felnyomhatja a talajvíz, nem lehet belemászni tisztítani). Egyébként az esővizet csak esetleg öntözésre szeretném használni, meg ha kútgyűrűből lenne az akna, akkor az pont jó lenne arra is, hogy ha magas a talajvíz, onnan könnyű lenne kiszivattyúzni. Mert abba befelé is tudna folyni. A kertben hátrébb lenne amúgy IBC tartály a felszínen, ahova felnyomnám a vizet, amikor sok van a gyűrűs gyűjtőben. Ha meg nem férne több sehova, akkor mehetne ki a patakba... Ez itt a dilemma, hogy hogy lehetne jól és olcsón megoldani.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://leszhazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr228875674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Építkezésünk és családunk történéseinek valamiféle dokumentációja, na meg a barkácsolás :)
süti beállítások módosítása