Építkezésünk és családunk történéseinek valamiféle dokumentációja, na meg a barkácsolás :)

2016. április 15. 12:55 - csallob

Újabb történések

Végre megkaptuk a hitel utolsó részletét, így ki tudjuk fizetni a hónapok óta húzódó tartozást a kivitelezőnknek (mert ugye az áfa visszaigénylésre vártunk, hogy hátha jár). 

Közben múlt héten beszínezték a házat (a dryvit rendszer utolsó rétege), viszont az utca felé néző legelső falra nem maradt anyag, így amiatt még jönnek vissza valamikor. Ilyen lett, szerintem jól néz ki:

imag0243.jpg

Aztán még húsvét hétfőn a Gabcsi segített lerakni a törmeléket a kocsibejáró alapjába (KÖSZI, azóta is imába foglaljuk a nevedet), szépen úgy raktuk le a téglákat, mintha kb térköveznénk, a poros cuccot pedig utólag begereblyéztem és söpörtem a hézagokba. Azóta párszor már megázott, elég stabil lett, nem nagyon mozog benne semmi. A képen ez is látszik, most már be is tudunk jönni úgy az udvarba kocsival, hogy nem kell felszántani a sarat :)

Aztán megvettük a térkőszegélyt, sódert, cementet, holnap betonozunk. Valamint megvan a PVC csövek és idomok sokasága, amiből csapadékelvezetés lesz, ha minden összejön. Viszont ciszternának való cucc még nincs, és az út alatti fúrás ötletét is elvetettem, mert a tököm foglalkozzon vele, kifolyatom az útra, onnan megy úgyis a patakba, aztán jó lesz az úgy is. Nincs kedvem engedélyt kérni (önkormányzat + vízügy), sok tízezerért átfuratni... Majd ha nem tetszik valakinek, akkor fúrassa át az önkormányzat, mivel az út aszfaltozásakor tavaly elvileg meg kellett volna csinálnia az átereszeket is.

Valamikor kb 2 hete feltettem a páraelszívót is, már működőképes, de még a falban lévő csőbe be kell kötni, mert arra nem maradt időm. A fiókelőlapok és a mosogatógép előlapja még mindig pihen, majd valamikor felteszem őket, ha nem lesz semmi fontosabb. És majd csak akkor teszek fel róla képet, ha tényleg kész lesz, mert mindig hiányzik valami, így nincs értelme szerintem.

Azt meg kell említenem, hogy a magyarlaki Horváth Bt. a legjobb tüzép :)
Elvileg kapunk még tőlük tiszta cserép törmeléket (a múltkori téglás is rajtuk keresztül lett), mert a zúzottkő nagyon drága lenne, így azt majd csak egy felső vékonyabb rétegként tesszük rá. Ez megy majd a térkőszegély közé a kocsibejáróba.

Később le kell burkolni a bejárati ajtónál a lépcsőt is, ezt is ki kell találni, hogy mivel lenne érdemes.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://leszhazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr618629836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Építkezésünk és családunk történéseinek valamiféle dokumentációja, na meg a barkácsolás :)
süti beállítások módosítása