Építkezésünk és családunk történéseinek valamiféle dokumentációja, na meg a barkácsolás :)

2015. december 07. 13:08 - csallob

12. hét - Lett házunk :)

Előző péntektől már ide vagyunk költözve (szépen magyarul megmondva :) ). Jó nagy a káosz van, nincs hova pakolni, de úgyis lassan alakulnak a dolgok.

Mivel már nem elég jó az idő, a külső színezés úgy néz ki, hogy tavaszra marad, addig szürke házban fogunk lakni :) Hétfőn a kőművesek befejezték a vakolást, háló felrakást a tűzfalon is és a bejárati lépcsőnél kibetonozták az ajtó előtti rést. Ezen kívül pedig a kéménybe hoztak egy szűkítőt a bekötőnyíláshoz (gondolom azért, mert 4x szóltam a kivitelezőnek, hogy 16-os kéményt akarok és mégis huszas lett, ezzel próbál javítani a helyzeten talán).

Elvileg a redőnyöket is csak a színezés után érdemes feltenni. Így most sötétítőfüggönyre is vadászunk.

Kilincsek kedden megjöttek (valami olcsó Maestro alumínium típus), de csak gyorsan bedobtam őket a helyükre, hogy lehessen nyitni/csukni az ajtókat, de a rozettákat még fel kell tennem, amihez fúrni kell, mert ezek átmenőcsavarosak. Aztán vasárnap sikerült addig eljutnom, hogy már csak a két fürdőajtóról hiányzik a rozetta. És ha már fúrtam, akkor a fürdőkbe feltettem a törölközőakasztókat és a zuhagyfejek tartóit is.

Függönytartóknak (IKEA) pénteken kellett volna megjönni, de béna volt a GLS, és a két csomagból csak az egyiket hozta. Köszi Gabcsi az intézés! Egyébként, mert amúgy sose lett volna függönytartónk! :)

Pénteken elkészültek a lapszabászatban a konyhabútorhoz a lapok, ezeket szombaton tudtam elhozni. Após autóján van vonóhorog, anyós bátyjának utánfutója, így sikerült megoldanom, és kiderült, hogy tudok utánfutóval tolatni egész jól :) Viszont a munkalap nem lett meg, mert nem jött meg a rendelésük, így vagy másikat kell választani, vagy bármi (pl. keményfából táblásított lapra is gondoltam, ami szép lenne nagyon, csak vigyázni kéne rá, emiatt írtam is emailt egy itteni faüzemnek).

Szombaton hajnalban jött a villanyszrelő a vezérelt áram rákötése miatt, kb. fél óra latt végzett is (reggel fél 6-ra jött, hogy tutira olyan időben érkezzen, amikor van áram a vezetékekben). Így most a már a fűtés és a bojler is megy vezérelt áramról, amikor adják.

A szemetet el kell vinni, mert ez feltétele az építési napló lezárásának, ami meg feltétele a használatbavételi engedélynek. Vasárnap megraktam az utánfutót a gipszkarton maradványaival és a sok szigetelés, fólia, ilyesmi szemetekkel és kiderült, hogy nem fér fel, majd valami lesz, remélem.

A hitel 2. részletét még mindig nem kaptuk meg, mert valami helyettesítőember a bankban nem tudta értelmezni, hogy egy utalással két számlát fizettem ki (holott a közleményben ez feltüntetésre került).

Képeket még mindig nem nagyon merek feltenni, mert tényleg káosz van, de pl itt van egy kilincs és a rozettája (sőt, meg egy villanykapcsoló is :D):

 imag0157.jpg

Ez pedig egy kép a dolgozószoba ablakából, hogy látsszon, hogy hogy néz ki most a külseje a háznak (és a sarkon még a net antennája is látszik, ami templomtoronyról veszi a jelet):

imag0158.jpg

 

Amiket még meg kellene csinálnom:

  • két fürdőajtó rozettái
  • parkettaszegélyek (lehet, hogy írtam már, hogy a csávó át akarta lőni szögbelövővel, meg a beépített szekrények helyén úgyis ki kell hagyni, ezért nem engedtem neki)
  • hétfőn jönnek a függönysínek, ha a GLS is úgy akarja
  • tv-t a falra kéne tenni
  • konyhabútort a lapokból elkezdeni összerakni (amihez ugye nem lett munkalap, de rendeltem másik fajtát, amiből a bárpultos rész is összejön így, csak horrordrága lesz, mert egész lapokat meg kell venni, szóval még asztalnak való is maradni fog belőle)
  • kertet ásnom is kéne, hogy tavasszal legyen saláta, paradicsom, paprika, ...
  • a lenyitható padlásfeljáró fölé kéne még szigetelést raknom, pl felnyitható megoldással, mert szeintem ott elmegy sok hő jelenleg
  • padlásfeljáró létrájának le kell vágnom a lábát, mert most így még hosszú
  • a termosztátok vezérlőjét rá kéne dugnom a routerre, hogy megnézzem, mit tud (és talán nem kéne kézzel állítgatni szobánként)

De a legfontosabb az lenne, hogy a konyhabútor elkészüljön. Csak hát valakinek dolgoznia is kell, igaz, hogy még van 9 nap szabadságom, amit ki is fogok venni karácsony előtt és után.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://leszhazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr258130038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DermesztőRémület 2016.01.05. 21:23:00

Hajrá balage! Smörgäsmargarin és mergedes!

csallob 2016.01.06. 09:09:44

@DermesztőRémület: köszi, már sok mindent megcsináltam, de írni nincs időm :)
Építkezésünk és családunk történéseinek valamiféle dokumentációja, na meg a barkácsolás :)
süti beállítások módosítása