Építkezésünk és családunk történéseinek valamiféle dokumentációja, na meg a barkácsolás :)

2015. december 01. 13:35 - csallob

11. hét - Parkettázás, festés, szigetelés

Ez a hét a festésről és a külső szigetelésről szólt legfőképpen. De festésnél figyelembe kellett venni, hogy a hálószobák készüljenek el legelőször, mivel oda még a parkettát is le kellett rakniuk a burkolóknak. Plusz ki kellet fugázniuk a zuhanyzót és a kád oldalát.

A festésnek csütörtökre kellett készen lennie teljesen, mert akkor jött az ajtós srác a beltéri ajtókat beszerelni. Valamint megcsinálta az ablakok üvegjének a cseréjét (korábban írtam, hogy 0,6 helyett 0,7-es üvegek jöttek először). A belső ablakpárkányok is be lettek építve kkor, ezek fehér műanyagból vannak az abalakokhoz igazodva. A beltéri ajtókhoz elfelejtettem kilincseket rendelni, ezek következő hétfőn jönnek, csak legyen időm feltenni őket valamikor.

Szintén csütörtökön jöttek a vízszerelők, feltették a mosdókat és csapokat, bojlert, vízszűrőt (kivéve a mosogatót, mert konyhabútorunk még nincs), valamint a vízaknában rákötötték a házat a hálózatra, és beiktattak egy csapot a slag csatlakozásának. Ugyancsak csütörtökön be lett kötve a net, ami egy mikroantennás akármi, a lényeg hogy a templomtoronyról veszi a jelet (15/1,5-ös csomagunk lett, ahol a feltöltési sebesség mindig megvolt, akárhányszor mértem, de a letöltési 4,5 és 12 között ingadozott).

A villanyszerelők pénteken nagyjából megcsináltak mindent, egyelőre csak  60-as izzók lógnak mindenhol. Viszont a külső lámpákat és konnektorokat még nem tudták feltenni, mert a külső szigetelés hálózása folyamatban volt. Plusz ami még nem készült el, az a vezérelt áram rákötése (azt mondják, hogy akkor tudják megoldani, amikor lesz áram a vezetékekben, mert össze kell pározni a fázisokat). Szóval ők még jönnek vissza egyszer. A kőművesek is jönnek még hétfőn befejezni az elmaradt tűzfali oldalt, és az ajtócsere utáni hézagot kibetonozni a lépcsőnél.

Még hétfő esete a helyére tettem a páraelszívó csövét, hogy a külső szigetelés emellett is végleges lehessen.

Ami még elmaradt, az a parkettaszegély. Ment a huzavona azon, hogy ők szögbelővővel szokták feltenni, én meg nem akartam, hogy látszódjanak a szögek, és még az is akadály volt, hogy a beépített szekrények körül nem lehetett volna véglegesre megoldani, mivel még nincsenek meg a szekrények. Abban maradtunk, hogy majd én felteszem a szegélyeket, amikor meglesznek a szekrények a szegélyhez kapható műanyag rögzítőkkel (Diego-s cucc).

A lényeg, hogy most kívülről szürke a ház, van víz, villany (így fűtés is). A Peti barátom felhívott péntken, hogy ő most ráér, lehoznák a cuccainkat Fehérvárról (amiket a Pestről kiköltözésünkkor náluk raktunk le, mert nem volt máshova). Így gyorsan áthoztuk az ágyainkat és pár cuccot, hogy itt alhassunk, ha már hűtőnk is lesz :)
Köszönjük Peti és Csilla! A másfél év raktározást és a fuvart is!

A következő hétvégén pedig mindent el fogunk hozni az anyósom-apósoméktól. Az lesz a nagyobb dolog, mert még nincs hova pakolni :)

Képeket majd később teszek fel, ha valamennyire rendeződik a helyzet, mert most mindenünk dobozokban van :)

Most ami fontos, hogy az építési napló lezárásához kell valami dokumentum a szemétszállításról, ezt kell megoldani. A használatbavételi engedélyhez kell az építési napló lezárása, közműnyilatkozatok. Térképeztetést már elkezdtük. Konyhához a bútorlapok és ajtók, fiókok meg vannak rendelve. Ha a konyha meglesz, az már egy nagy előrelépés lesz, mert a sok konyhai cuccot el tudjuk pakolni.
Függönytartókat is intézzük már (jelenleg le vannak ragasztva az első ablakok). Tükör kell a fürdőbe és még sok ilyen apróság, ami drága :)

A lányok nagyon szeretik a nagy üres tereket, ahol futkozhatnak és tologathatják a székeket, szerintem jó nekik itt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://leszhazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr168104396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Építkezésünk és családunk történéseinek valamiféle dokumentációja, na meg a barkácsolás :)
süti beállítások módosítása