Építkezésünk és családunk történéseinek valamiféle dokumentációja, na meg a barkácsolás :)

2015. október 19. 14:25 - csallob

5. hét - Könnyűszerkezet építése (falak, osb, gipszkarton)

Az 5. hét nem lett olyan izgalmas, mint előtte, amikor szinte minden elkészült.

Szerdáig végeztek a srácok a külső falak osb borításával, aztán nekiálltak gipszkartonozni (gipszkarton került a külső falak osb borítására és a válaszfalakra - ezeknél nincs alatta osb).

A külső falak esetén még a vízszintes keresztlécezés közé bekerült 5 cm isover szigetelés is, meg persze párazáró fólia is.

Valamelyik nap volt a bádogos is még egy kört, mivel a kémény körül még meg kellett csinálnia a csinálnivalót :) És természetesen meg is csinálta, de ezt még nem láttam, mert most a padlásfeljáró el van torlaszolva, hogy ne jöjjön be a hideg, amíg nincs meg a lehúzható létrás feljáró.

A konyhaszekrény és a tv helyénél kértem plusz merevítéseket a falakba, hogy tutibiztos legyen majd a rögzítés.

Így néz ki a fal osb burkolattal és részlegesen gipszkartonnal is burkolva:

imag0100.jpg

Nem is érdemes erről több képet feltenni, mert minden le van burkolva rózsaszín gipszkartonnal, a vizes részek meg zölddel :)

A következő héten ezt a fázist még befejezik, aztán végre talán felkerülnek a kúpcserepek, meg egy kevés ck lap kell még az eresz alá, hogy felérjen a lambériáig, mert ott az egész ck lapokat ki kell pótolni.

Aztán a következő nagyobb lépés az aljzat szigetelése, majd aljzatbetonozás lesz. Várom már.

Fontos nekem: plafontól mérve 95 cm-nél, majd innen 94 cm-nél vannak merevítők a válaszfalakban - ha esetleg polcot, vagy akármit akarnék később rögzíteni. A külső falak elvileg bármit elbírnak, mert osb is van a gipszkarton alatt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://leszhazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr767970745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Építkezésünk és családunk történéseinek valamiféle dokumentációja, na meg a barkácsolás :)
süti beállítások módosítása