Építkezésünk és családunk történéseinek valamiféle dokumentációja, na meg a barkácsolás :)

2015. szeptember 29. 10:42 - csallob

Könnyűszerkezet építése - 2. hét

Az első héten majdnem a födém elkészítéséig jutottak a srácok, ezt fejezték be először, aztán jöhetett a tetőszerkezet. 

Volt esős idő is a második héten, ezért nem volt olyan nagy a haladás mértéke, mint ahogy a kezdeti lendület alapján vártam.

Szóval először megcsinálták a födém deszkázását, itt már félig kész is van, és látszik, hogy nappali fölötti nagyobb áthidalás miatt bekerült egy acélgerenda is, ami piros alapozóval van lekenve:

imag0030.jpg

Ezen a képen még az is látszik, hogy "Ez itt a kert" :D

Másnap befejezték a deszkázást, valamint felkerültek a talpszelemenek és a tető középvonalát adó tartógerendák:

imag0032.jpg

Szerdán a szarufák következtek, itt már jól látszott, hogy mekkora lesz a ház:

imag0036.jpg

Jó érzés volt a tetőn mászkálni, viszont itt tudatosodott bennem, hogy ha kész lesz, csak laposkúszásban tudok fent közlekedni, mert max 160 cm magas a közepén :)

Szerda este kimentem összeszedni a sok forgácsot és fűrészport, ami a házban elszaporodott, mert esős időt jósoltak. Egy 200 literes műanyag hordót és egy kb 50 literes zsákot sikerült megtölteni. Ezen kívül még hoztam el hulladékfát is, ami befért a Swift Van-be, az apósom munkásautójába.

Csütörtökön kicsit már rosszabb volt az idő, de azért került fel lambéria, amit az apósom alapozóval a következő hétfőn lekent. Erre jön majd még szürke lazúr alulról, ahol látszani fog. Elkészült a tűzfal függőleges pallózása, plusz a szarufákat középen összekötő fák is:

imag0041.jpg

A picurkák mindig futkoznak egyet a házban, ha kimegyünk, jól lehet bújócskázni :)

Ha csütörtök délután megérkezett volna a tetőfólia, akkor tovább tudtak volna haladni a srácok, de a főnökük nem ért ide vele, ezért hamarabb hazamentek.

A pénteki állapotról nincs kép sajnos, talán ordítás volt az autóban :) Viszont mivel esett az eső, csak a lambériás részre sikerült feltenniük a fóliát. ez egy sort jelent. Péntek estére kb 5 cm víz állt a talpfák között, féltem is, hogy baj lesz, de szerencsére szombaton ez már alig látszott, vasárnap pedig olyan szeles és napos idő volt, hogy teljesen kiszáradt.

Vasárnap a kis suzukival elhordtuk az apósommal az összes hulladékfát, ami kb 2 m3 lett, ötször fordultunk, most van mivel tüzelni a gáz helyett :)

Azt mondták a munkásemberek, hogy eddig 22 m3 fa van a házban. Nem is tűnik olyan soknak, de jó tudni ezt.

Azóta már befejezték a fóliázást, de ezt majd a következő bejegyzésben írom le, viszont így már nem jelenthet akkora problémát az eső, mint a múltkor. Ezután viszont mégse a cserép fog következni, hanem először a külső falakra felkerül a ck lap.

 

 

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://leszhazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr607861790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pungoranita 2015.09.29. 13:33:01

Szakmailag nem tudok hozzászólni :-), csak annyi észrevételem van, hogy a tetőről nézve nagyon tetszik a kilátás.
A padláson ezek szerint én kihúzott háttal is elférek majd, a lányok pedig kb. 15 éves korukig. Ez is jó hír.

csallob 2015.09.29. 15:30:09

@pungoranita:
Aha, majd felmászunk körülnézni :)
A padlásra meg te fogod felhordani a kukoricát, hogy a disznóknak legyen téélira ;)
Építkezésünk és családunk történéseinek valamiféle dokumentációja, na meg a barkácsolás :)
süti beállítások módosítása