Építkezésünk és családunk történéseinek valamiféle dokumentációja, na meg a barkácsolás :)

2015. szeptember 21. 10:46 - csallob

Könnyűszerkezet építése - 1. hét

A múlt hét volt a könnyűszerkezetes építkezés első hete. Elég jól haladtak a srácok, 4,5 nap alatt eljutottak addig, hogy a falak szerkezete kész van, plusz a fél házra a födém pallói is felkerültek. Amikor hétfőn találkoztam velük, meg is lepődtem, hogy csak hárman vannak. Aztán amikor napról-napra láttam a haladást, az is meglepő volt, hogy ilyen kevesen milyen jó tempóval csinálják.

A képek alapján látványos a fejlődés, ezért legyen kevés szöveg :)

Az első napon megérkezett a szükséges mennyiségű faanyag, a négy kupacból itt még csak annyi hiányzik, amennyit lefektettek talpfaként:

imag0002.jpg

A talpfák alatt vízszigetelés is van, mint ahogy a téglafal esetén is szokás. Viszont itt a pallókat (duplán rakva) menetes szárral, 4cm-es acéldűbelekkel fogatták a szerelőbetonhoz. Ez talán a második képen jobban látszik:

imag0003.jpg

 A második napon már álltak a falak keretei:

imag0005.jpg

Aztán a harmadik napon ezt elkezdték feltölteni a függőleges elemekkel:

imag0008.jpg

 A negyedik napon a vízszintesen álló merevítők is bekerültek és készen lettek a nyílászárók helyei:

imag0017.jpg

És még szerda este az utcát is újraaszfaltozták, ez is látszik ezen a képen, ennek örültünk, mert nagyon repedezett, régi aszfalt volt már csak itt :)

Az ötödik napon pedig már ténylegesen elkészültek az ablaknyílások, bekerültek az átlós irányú merevítők a falakba, és kb a fél házra elkezdték felrakni a födém függőlegesen fektetett pallóit:

imag0023.jpg

Úgy érzem, hogy ha így haladnak az építéssel a srácok, akkor "Lesz házunk" :)

Pénteken volt ellenőrzés a kivitelező részéről, úgy láttuk, hogy minden rendben van. Még hétfőn az építő emberekkel leegyeztettem, mindent, de keddre találtak egy hibát az alaprajzon (120 cm-es parapetmagassággal szerepelt az étkezőnél lévő 180*150-es abalak 90-es magasság helyett), amivel semmi gond, mert az ablak mérete jól lett megrendelve, csak figyelniük kellett, hogy ne a rajzra írt adat alapján hagyják ki az ablak helyét, hanem 30 cm-rel lejjebb. Valamint a hálószoba és nappali közötti falat 5 cm-rel arrébb kellett tenni, hogy majd a beltéri ajtó takarólécének elég hely maradjon. Ha csak ennyi hiba lesz, elégedett leszek :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://leszhazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr997795552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Építkezésünk és családunk történéseinek valamiféle dokumentációja, na meg a barkácsolás :)
süti beállítások módosítása