Építkezésünk és családunk történéseinek valamiféle dokumentációja, na meg a barkácsolás :)

2019. május 01. 07:31 - csallob

Napelemes rendszer 6 kW

Előző pénteken jöttek hozzánk napelemet telepíteni, így most van egy napelemes rendszerünk, ami meg nem működik, mert az eonnak még le kell cserélnie a villanyórát. :)
Ezt persze megelőzte egy kis neten való kutakodás, próbáltam a közelben lévő céget keresni, de nem igazán találtam. Egyszer beugrott, hogy a házunk kivitelezőjével beszélek, szóval tőle sikerült kontaktot szerezni. A cég söptei (weblap: http://vasinap.hu/), és bárkinek jó szívvel ajánlanám, mert minden rendben ment.
Egy nap alatt simán felszórták a tetőre a cuccot, meg a villanyszerelő srác a bojler mellé az invertert és a hozzá szükséges dobozokat (a padláson szebben megoldhatta volna a vezetékezést, de így is ok).
A rendszer 6 kW-os, 24 db 280W-os polikristályos Amerisolar panel (AS-6P30) és egy Growatt inverter (6000 TL3-S) - háromfázisú, két munkapontos (a két tetőfelületen lévő eltérő termelést egymástól függetlenül kezeli).
A rendszer ára mindennel együtt 2,4 millió volt (ebben benne van a wifi modul és +5 év kiterjeszett garancia az inverterre - alapból 5 év lenne, így most 10 lett). Ennél jobb árat amúgy egyik netes kalkulátorral se sikerült összehoznom azok közül, amiket próbáltam.
A déli oldalra 16 panel fért fel:
img_20190428_170459.jpg
Sajnos a nyugati szomszédnál van egy diófa, ami néha árnyékolni fog, de így is örültem korábban, hogy a ház melletti másik kettőt kivágták.
A keleti oldalra pedig még nyolcat kellett tenni. Ez nem ideális, mert legtöbbször csak szórt fényt fog kapni, de ez van. Ezt a szép homályos képet a kivitelező facebookjáról loptam, mert én nem tudtam úgy oldalról képet csinálni, hogy ne kelljen átmenni a szomszédhoz (ő meg a dobozos autó tetőcsomagtartójáról megoldotta):
58781535_1153771968133617_1779672729058803712_n.jpg
Az inverter a helyén (sajnos nem akkor fényképeztem le, amikor még nem volt visszapakolva a kupis-polc):
img_20190501_072054.jpg
A polc mögött is van még egy doboz, abból megy a 3 fázisú vezeték a kismegszakítókhoz, de mindegy :)
Az inverteren alul a fekete, függőlegesen Growatt feliratú cucc a wifi modul.
Megvolt az eon felé a készre jelentés is, szóval már csak az van hátra, hogy kicseréljék a mérőórát.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://leszhazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4614796990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Építkezésünk és családunk történéseinek valamiféle dokumentációja, na meg a barkácsolás :)
süti beállítások módosítása