Építkezésünk és családunk történéseinek valamiféle dokumentációja, na meg a barkácsolás :)

2016. június 16. 17:09 - csallob

Lassan haladunk

Az utóbbi időben elég kevés időm van, mert dolgozni és gyerekezni fontos, de azért gyorsan leírom, hogy mi történt mostanában. Igaz, hogy múlt héten szabadságon voltam, de akkor a következő dolgokat kellett összehozni:

Lett "kerítésünk", ami igazából valami belátásgátló néven fut a barkácsáruházakban, 180*180-as vékony fa lamellákból áll, amiket egy gyenge keret tart össze. Szerintem ha lesz egy rendes vihar, letépi simán. A lényeg, hogy még ősszel megrendelte az Ani a Niedererben (ez olyan, mint a többi barkácsáruház, csak osztrák eredetű), az apósom pedig télen lefestette. Szintén ősszel vettünk oszlopokat is hozzá, amik valami újrahasznosított műanyag, vagy gumi alapúak. Azért választottuk ezt, mert nem volt kedvünk betonozni, és azért nem fát választottunk, mert ez elvileg strapabíró, nem rohad, ilyesmi. Viszont azt akkor tudtam meg, hogy ezek napfényre/hőre deformálódnak, amikor kiszállították őket. A srác akkor mondta, hogy ne tegyem napra, mert elgörbül. Igen jó...
A ház mögötti kb 20 métert akartuk így megoldani, mert a lányok mindig átfutkoztak a szomszédokhoz. Végül 19 m lett az oldalankénti 10 db elemből (10*1,8 m - kerítéselemek + 11*0,1 m - oszlopok szélessége). Meg mindent láttunk a 3. szomszédig, pl. ballagás utáni kertiparti, meg bármi.
De a lényeg ebből az egészből, hogy mivel az oszlopok is a napsütéstől függően deformálódnak és a kerítéselemek se stabilak, egy össze-vissza görbe fos lett a végeredmény.
Hiába húztam ki madzagot és próbáltam a lyukfúrást is szépen a kijelölt vonal mentén végezni, sehogy nem lehetett megoldani, hogy minden egyenes és függőleges legyen. Akkor most már jöjjön egy kép, amin látszik a dolog:

dscn4404.JPG

Itt pedig az udvar közepe felől nézve:

lenovo_a1000_img_20160616_065534.jpg

Aztán történt még, hogy mivel nincs befejezve a kocsibejáró (hónapok óta várunk a cserép-törmelékre, amit valaki ígért), a szabadon álló szennyvíz-tisztítóidomon keresztülment az anyósom autóval (úgy, hogy szinte észre se vette), pedig korábban már kb 300-szor sikerült kikerülnie. Most már azon gondolkodunk, hogy veszünk zúzottkövet (eddig csak a tetejére, felső rétegként akartuk, mert összesen kb 10 m3 kell, ha nincs alatta törmelék). Ezért azzal is elment kb 2 órám, hogy ezt kicseréljem. A kiásáskor csináltam fényképet a törött darabról: 

lenovo_a1000_img_20160605_094409.jpg

Aztán lettek még tujáink (lehet, hogy Thuja Occidentalis :D) is a ház előtt, ami azért jó, mert majd még valamikor ezután jön a végleges magasságra való feltöltéshez a föld, de hát tuja nélkül nem lehet ám élni :)

lenovo_a1000_img_20160616_065345.jpg

Ugye milyen szépen nő már a gaz a korábban elterített földön? Törmeléket is öntöztem le ide előre az út mellé, mert ott itt mindig csupa sár volt. Szóval erre fog még jönni 5-10 cm földréteg (az előbb beszéltem az építkezésen az emberekkel, akik megígérték, most azt mondják, hogy jövő héten...)

Aztán jött még két komód a Jysk-ből, jó sok fiókkal, ezek is sokáig készültek, pedig jópár bútort összeraktam már diákkoromban (amikor bútorboltban feketemunkáztam), meg azóta is. Az egyik, a bejárati ajtó mellett cipősszekrény lett:

20160607_172006.jpg

A másik a mi majdani szobánkban mindenféle ruhatároló:

20160606_171603.jpg

Rend még mindig nincs (és parkettaszegély se, még mindig), mert nem igazán van hova pakolni a beépített szekrények hiányából adódóan, meg a lányok is segítenek fenntartani a rendezetlenséget :)

Az autóra is elköltöttünk most egy csomó pénzt, műszakiztatni kellett. Garázs is kellene már nagyon, mert a Corolla is és a bicajok, fűnyíró is kint állnak esőben is. Valószínűleg idén nem lesz rá keret, de a sok megmaradt fából és a pottyantós elbontásával összedobok majd valami ideiglenes tárolót. Meg aztán kellene mégegy autó is, mert nekem kell melóba járáshoz, az Aninak meg a lányok későbbi cipeléséhez majd, most ügyesen megoldja bicajjal (elöl-hátul gyereküléssel).

Még a konyhai páraelszívóval kapcsolatban végre azt sikerült megoldanom, hogy ki legyen vezetve a falnyíláson, amire múltkor nem maradt idő. A konyhabútorral még mindig van egy kis teendő (előlapok).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://leszhazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr178813064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Építkezésünk és családunk történéseinek valamiféle dokumentációja, na meg a barkácsolás :)
süti beállítások módosítása