Építkezésünk és családunk történéseinek valamiféle dokumentációja, na meg a barkácsolás :)

2020. április 19. 09:47 - csallob

Új robotfűnyíró

Korábban írtam, hogy a tavalyi Riwall RRM1000 a gyárilag hibás példány cseréje után teljesen jó volt, viszont október körül beázott. Egész télen szervizben volt, és szerencsére cserélték volna, ha lenne még ilyen raktáron. Így viszont azt a megoldást választottuk, hogy ráfizettük a különbözetet, és egy AL-KO Robolinho 1150-et kértünk helyette. Ez itt az, és innen jött: https://hometools.hu/AL-KO-Robolinho-1150-W-Robotfunyiro-119965

Gondolkodtam, hogy visszakérem az árát, és az osztrák obiban veszek egy Worx-t, de jött a #maradjotthon#, meg annak máshogy kell lerakni a kábelét a fordulóknál, úgyhogy ez volt a legegyszerűbb megoldás. Egy helyen kellett javítanom a kábelt, ahol hátul nincs kerítésünk, és ősszel a kedves traktoros amikor szántott a szomszédban, kitépte. Ja meg a töltőállomásánál kellett átalakítanom, mert ezt máshogy kell bekötni, egyik oldalon rövidíteni kellett, másik oldalon toldani.

Itt éppen megy:

img_20200411_154215.jpg

Aztán gyorsan rittyentettem neki egy kis tetőt mindenféle maradékokból, pont maradt a bitumenes zsindelyből is ennyi, amit a garázstetőre tettem, majd a gyerekhinta kisházára:

img_20200412_183633.jpg

img_20200412_183644.jpg

Annyi a különbség az előző robot kábeléhez képest, hogy ezt közelebb lehetne rakni a terület széléhez, meg szegélyekhez, de én azt fel nem szedem. A tuják között úgyis kb 2 hetente körbefutok damilos kaszával.

És még lényeges különbség, hogy ennek van LCD kijelzője, heti programot lehet beállítani, meg 3 belépési pontot, szóval sokkal okosabb, mint a korábbi robot. Lehetne hozzá venni kommunikációs modult, és akkor lehetne nézegetni okostelefonról, hogy mi a helyzet, de én pont azt akarom, hogy ne kelljen vele foglalkozni :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://leszhazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3315623726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Építkezésünk és családunk történéseinek valamiféle dokumentációja, na meg a barkácsolás :)
süti beállítások módosítása