Építkezésünk és családunk történéseinek valamiféle dokumentációja, na meg a barkácsolás :)

2017. december 27. 14:32 - csallob

Talajvíz

Nálunk a talajvízzel mindig csak a probléma van. Valamikor volt mostanában egy kis havazás, talán kb egy hónapja, utána meg eső volt egy hétig. A talaj teljesen a felszínig meg volt telve talajvízzel, ami azt okozta, hogy az esővízgyűjtő tartályaim szintje fölé ért a víz, így hiába szivattyúztam ki, mindig megtelt. És az udvar közepén állt a víz a terasz mellett, ahol még nem volt kedvem ősszel feltölteni földdel, de már akkor is tervben volt. Így nézett ki:

img_20171216_075349.jpg

Meg persze még a garázshoz se csináltam meg a gyeprácsozást, ezért ott is teljesen kijártuk a földet az autókkal. Ez szépen látszik is itt.

A tartályoknál a következő képen láthatóan nézett ki minden az árvíz idején:

img_20171216_075514.jpg

Itt még minden ideiglenes, mert sose lett befejezve és most éppen úgy érzem, hogy ezt megszüntetem a f_szba, és kivezetem az összes csapadékvizet az utcára. Át is kellene fúratnom egy csövet az út alatt, aztán menjen minden a patakba, mert nekem nincs kedvem ezzel szenvedni. Ha tavasszal érzek majd ehhez erőt, meg is csinálom. Korábban a merülőszivattyú is beszart, ezért most az itt látható kiváló román gyártmányú szivattyú vette át annak a feladatát. Ez kb. tízezerbe került, meg még ennyiért vettem hozzá rézszerelvényeket (lábszelep, csatlakozók).

Szóval úgy néz ki, hogy fel kell szednem a kocsibejáró lekavicsozott részét és ott kivezetni minden vizet az út alatt a patakba. Erről már írtam valamikor régen, hogy minden szomszédnak van beton áteresz építve a patakhoz, csak nekünk nincs (mert az önkormányzat b_zi). Amikor megkérdeztem, hogy mi ezzel a helyzet, csak baszakodtak, hogy nem lehet kibontani, meg engedély kell a vízügytől a csapadék patakba vezetéséhez (csak nem tudom, mit gondolnak, hogy amúgy hova megy? Szerintük a talajvíz nem arra megy el amúgy is?).

Legközelebb már a kandallóépítésről fogok írni elvileg, mert már két hónapja használjuk is, csak ez sincs még készen sajnos (a burkolása hiányzik).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://leszhazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4713527077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Építkezésünk és családunk történéseinek valamiféle dokumentációja, na meg a barkácsolás :)
süti beállítások módosítása